tisdag 24 juli 2012

Ettårsjubileum och konsertbesök

Idag är det ett år sedan jag började blogga. Sett i backspegeln är det ett sätt att skriva ner reflektioner och vad som dyker upp just då man skriver. En offentlig dagbok i viss mån (som världen är full av) men ett slags tidsdokument om man så vill. Tanken var att sluta efter ett år. Vi får väl se hur det blir.
Efter en vecka  med besök av barn och barnbarn styrdes kosan mot Stockholm och den sedan länge bokade konserten med Paul Simon. I väntan på kvällens höjdpunkt gjordes en tur med Globens attraction, SkyWiew med utsikt över den Kungliga Huvudstaden. En fantastisk resa för den icke höjdrädde:


Konserten däremot blev något av en besvikelse där ljudkvalitén var urusel och långt ifrån den klass man kan förvänta. Skränig, alltför hög och där alla instrument och texter blandades i en enda soppa. All frasering, (förtydligande av en musikkompositions frasbyggnad genom förändringar i tonstyrka, mindre rytmiska förskjutningar och pauser) var omöjlig att uppfatta med andra ord. Paul Simon är ju känd för sina texter och sitt gitarrspel och hade nog kommit mera till sin rätt i en mindre lokal. Många stycken var onödigt långa och de erbjudna hörselpropparna vid entren skulle gjort nytta om de inköpts. Konsekvens: morgondagens människor kommer att vara gravt hörselskadade om inget görs (om det inte redan är för sent).  Nu hör det väl till allmänbildningen att man ska ha upplevt några av "de stora" i verkligheten även om det består av en liten figur i en jättelokal långt borta på en scen där kikare krävs. Nog gnällt om detta. Det var ändå värt besöket även om det var mycket skrik för lite ull som han sa som klippte grisen. Här följer något av det bättre mot slutet av konserten när ljudteknikerna vaknat till men det var så dags då:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar