tisdag 28 augusti 2012

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Kapamaryllis (Amaryllis Belladonna)
Crocosmiiflora (Höstlilja)
Förra höstens besök på Azorerna medförde inköp av lökar av en lilja som där växer vild. Instruktionen som medföljde var tydlig och beskrev tillvägagångssättet för att få denna ljuvliga växt att kunna blomma även här. Problemet är att de inte uppför sig som är skrivet. När inget tydligt hade inträffat som tydde på att de levde överhuvudtaget (trots ett sommarliv i växthuset) så lyfte jag av krukan och kan man tänka sig, de hade i alla fall fått rötter! OK, de får en chans till! Vad månde bliva?
Höstliljan till höger gjorde inte heller som vá tésakt, överlevde vintern efter att inte ha blommat, kom igen och blommar nu istället.
Tomaterna börjar bli röda och purjolöken kanske hinner bli så stor att det lönar sig att skörda. Ärtorna är i det närmaste uppätna och salladen har väl gjort sitt. Lite morötter finns kvar och gallras i takt med att de äts upp.
Tänk att så små frön kan bli stora tunga växter som nästan välter stöden som man trodde skulle räcka till! Tomaterna ska få lite bättre utrymme nästa år!

Nu är dom på G


Hinner dom bli färdiga? (Purjolök)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar