måndag 13 februari 2012

Försiktig optimism

Igår kväll och i morse lyssnade jag till utfrågning av Socialdemokraternas nye partiordförande Stefan Löfven. Jag måste säga att hans sätt att tackla pressens många gånger enfaldiga upprepningar väckte ett visst mått av optimism inför framtiden. Han verkade lugn, förnuftig och stabil, egenskaper som är nog så viktiga i sammanhanget. Att han dessutom kommer från "golvet" är ett plus. Han vet vad det vill säga att växa upp i en arbetarfamilj. Kan han sen ro hem jobben, solidariteten, välfärden och rättvisan igen så har vi nått långt.

Det här är Stefan Löfven (enligt Nyhetssida på nätet)

Född i Stockholm 1957 och började sin karriär som svetsare på Hägglund & Söner i Örnsköldsvik 1979. Hans fackliga bakgrund tog fart redan 1981 då han valdes som kontaktombud på arbetsplatsen.

Genom åren har han sedan haft en rad fackliga uppdrag. 1995 började han som centralt anställd ombudsman i dåvarande IF Metall och har bland annat arbetat med avtals- och internationella frågor.

2001 valdes han sedan till biträdande ordförande innan han 2006 tog över som ny förbundsordförande. En anmärkningsvärd detalj är att han aldrig tidigare har suttit i riksdagen.

1 kommentar:

  1. Han tycks vara en mycket lugn och sansad person. Kan bara önska honom framgång i sitt ledarskap.
    rolf ohlson

    SvaraRadera