fredag 3 februari 2012

Historien upprepar sig

Återigen står tågen still och väntsalarna fylls av luttrade resenärer. Orsak? Dåligt underhåll på järnvägen som trafikeras av ett antal operatörer. Dock ingen som har hand om underhållet. Företaget Balfour Betty som inte skötte sig får flera miljoner i tröstpengar. Pengar som riksdagen avsatt till underhållet.
Återigen står kärnkraftsverken still. Orsak? Dåligt underhåll. Som av ett outgrundligt sammanträffande sker detta just när vinterkylan smäller till. Elpriset stiger som en raket och Vattenfall tjänar ännu mer.
Återigen drabbas Telias kunder. Jämtlänningarna kan inte ringa längre för Telia har igångsatt ett projekt som innebär att de fasta ledningarna kapas och ersätts med en mobil variant som inte fungerar. Orsak? Det blir billigare för Telia (?) utan fasta ledningar.
Utsålda samhällsfunktioner som tex äldrevården mm medför att vinsterna väller ut ur landet utan att beskattas. Kundtjänster för tex Färdtjänsten besvaras av människor utomlands som inte ens kan svenska. Än mindre har lokalkännedom.
Was ist passiert? som tysken säger (vad har hänt). Hela samhällsapparaten håller på att bryta samman under kvartalsekonomins glansdagar. Var det så vi ville ha det?
Men...det verkar vara flera seriösa intressenter som vill köpa Saab. "Alltid nåt" sa han som fick se Åmål.


1 kommentar: